Krkovice z jednoho hrnce
Suroviny
3/4kg vepřové krkovice, sůl, pepř, 4dkg vepřového sádla, 15dkg mrkve, pórek, 15dkg fazolových lusků, 15dkg celeru, 15dkg bílého zelí, 10dkg cibule, 1/2kg brambor, 0,7l vývaru, tymián, majoránka, zelená petrželka, pažitka
Postup
Maso nakrájíme na kostky, opečeme na sádle a okořeníme. Cibuli nakrájíme najemno, mrkev a celer na hranolky, zelí na hrubší kousky a přidáme i s fazolovými lusky k masu a společně podusíme. Přilijeme vývar, okořeníme tymiánem a majoránkou a vaříme na mírném ohni pod poklicí 45 minut. V polovině úpravy přidáme na kostky nakrájené brambory, pórek a dovaříme. Hotové posypeme pokrájenou pažitkou a petrželkou. Podáváme jako všechna jídla z jednoho hrnce ve velké míse.
Autor
Jindřiška