Jehněčí žebírka pečená na rozmarýnu a s fazolkami
Suroviny
80dkg žebírek, 20dkg růžičkové kapusty, 20dkg fazolových lusků, 7dkg anglické slaniny, 2 lžíce olivového oleje, 2 stružky česneku, 1dcl červeného suchého vína, 1 lžička másla, 1 lžička škrobu, sůl, pepř, rozmarýn
Postup
Celá žebírka osolíme a opepříme, pokapeme olejem a promíchme s čerstvým rozmarýnem a utřeným česnekem. Po jedné hodině žebírka velmi prudce a krátce opečeme. Dáme péci do trouby na co nejmenší výkon cca 15 minut. Maso by mělo zůstat růžové, ale ne syrové. Růžičkovou kapustu spařime a fazolky obalíme do slaniny. Klidně je můžeme přidat k masu na patnáct minut. Vše vyjmeme a do výpeku přidáme trochu škrobu rozmíchaného v červeném víně. Provaříme, zredukujeme na správnou hustotu a omáčku dochutíme. Maso nakrájíme na porce a podáváme s vařeným nebo šťouchaným bramborem. Kapustičku lehce přelijeme osoleným máslem.
Autor
Jindřiška