Kotlety s pikantní omáčkou
Suroviny
1kg kotletky bez kosti v celku, 1kg uzeného masa (nejlépe domácí), 4 cibule, palička česneku, kečup, plnotučná hořčice, worchester, bílý pepř, chilies, 2dcl bílého vína
Postup
Kotletu důkladně potřeme česnekem a prosolíme, lehce okořeníme bílým pepřem, a pečeme při 170 °C. Po hodině přidáme na osminky nakrájené cibule a pečeme dalších 30 minut, při zvýšené teplotě na 200°C, maso vyjmeme a vzniklou šťávu rozmixujeme a nelijeme na pánev. Přidáme 2 dcl vína, 3 polévkové lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice, worchestr a chilies. Řídíme se hlavně svojí chutí a množství přísad upravíme. Uzené maso dáme prohřát na páru. Maso nakrájíme na tenké plátky a střídavě klademe na talíř. Na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovou kaší, nebo vařeným bramborem.
Autor
Jindřiška