Plněné řízky v alobalu
Suroviny
4 řízky z vepřové kýty, 4 větší jablka, 4dkg slaniny, 2 sladkokyselé okurky, sůl, kmín, 2 cibule, hořčice
Postup
Porce nakrájíme tak, abychom mohli do každé udělat kapsu. Tu naplníme plátkem slaniny, plátkem jablka a polovinou okurky. Osolíme a přidáme trošku hořčice. Kapsy uzavřeme jehlou nebo zašijeme a okořeníme. Každou porci zabalíme samostatně do alobalu a ke každé přidáme ještě plátky jablek, cibule, slaniny, zakápneme vodou a potřeme hořčicí. Pečlivě zabalíme, aby nám neutekla šťáva. Na pekáček nalijeme trochu vody, do ní položíme porce v alobalu a v horké troubě upečeme. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Autor
Jindřiška