Černobílá čokoláda
Suroviny
bílá čokoláda: 8dkg 100% tuku, 80dkg moučkového cukru, 2 mléka v prášku
čokoláda: 125dkg 100% tuku, 10dkg moučkového cukru, 5dkg kakaa, balíček mléčného pudinku, 2 lžíce rumu
Postup
Bílá čokoláda: v páře na ohni rozehřejeme tuk. Když je roztavený přidáme cukr a mléko. Třeme 10 minut. Připravenou hmotu naléváme do formiček asi do poloviny. Necháme ztuhnout a dolijeme čokoládou.
Čokoláda: v páře nad ohněm rozehřejeme tuk, přidáme cukr, kakao a pudink. Mícháme asi 10 minut. Odstavíme a přilijme rum. Hmotu naléváme do formiček na bílou čokoládu a necháme ztuhnout. Nejlépe na mrazu. Nakonec vyklepneme a oddělujeme ubrouskem, aby se bílá čokoláda neumazala od černé.
Autor
Jindřiška