Fazolový hrnec
Suroviny
500g zelených fazolek, 500g brambor, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 250g slaniny, 1 lžíce másla, 500ml masového vývaru (z kostky), 2 snítky čerstvé nebo 2 lžíce sušené saturejky, sůl, pepř
Postup
Zelené fazolky očistíme, zbavíme vláken, omyjeme, nakrájíme na kousky nebo nalámeme. Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo pokrájíme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kosticky a rozškvaříme v kastrolu na rozehřátém másle. Na slanině pak zesklovatíme cibuli a zalijeme vývarem. Přidáme pokrájené brambory, fazolky a saturejku. Pod pokličkou na středním ohni dusíme asi 30 min. Poté snítky saturejky z pokrmu vyjmeme. Osolíme jej a opepříme.
Autor
Jindřiška