Vepřová pečeně na zelenině
Suroviny
vepřová pečeně, rajská jablíčka, cukety, citrón, olivový olej, česnek, konzervované fazolové boby, čerstvý tymián, bobkový list, pepř, sůl
Postup
Maso vykostíme, omyjeme a osušíme. Potřeme ho solí a pepřem a vložíme do pekáčku. Přidáme omytý a na špalíky nakrájený citrón, bobkový list a snítky tymiánu. Podlijeme horkým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu a půl. Mezitím stáhneme lístky tymiánu ze zbylých snítek. Česnek oloupeme a prolisujeme. Tymián, česnek a strouhanou citrónovou kůru smícháme s olejem a po 30 minutách pečení rozložíme na maso. Fazolové boby důkladně propláchneme a dáme na síto okapat. Cukety a rajská jablíčka očistíme a nakrájíme na malé kousky. Asi půl hodiny před dopečením vše přidáme k masu. Okořeníme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Pečeni nakrájíme a urovnáme na mísu spolu se zeleninou. Ozdobíme kolečkem citrónu a snítkou čerstvého tymiánu.
Autor
Jindřiška