Chutné vepřové medailonky
Suroviny
vepřová panenka, česnek, olivový olej, mrkev, celer, cibule, tmavé pivo, vývar, kmín, pepř, sůl
Postup
Olivový olej s česnekem rozmixujeme dohladka. Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na medailonky. Jemně naklepeme. Takto připravené maso dáme do mísy s česnekovým olejem a obalíme ho v něm. Přidáme kmín, mrkev a celer nakrájený na drobné kostičky. Necháme na chladném místě marinovat nejlépe do druhého dne. Na pánvi rozpálíme malé množství oleje, přidáme okapanou zeleninu z marinády a osmažíme ji. Zalijeme pivem a dusíme tak dlouho, dokud se polovina tekutin neodpaří. Přilijeme vývar a na mírném ohni dusíme ještě asi jednu hodinu. Mezitím na druhou pánev dáme trochu česnekového oleje a medailonky na něm z každé strany osmažíme. Medailonky na talířích přeléváme zeleninovou omáčkou.
Autor
Jindřiška