Kotlety plněné slaninou a ovocem
Suroviny
vepřové kotlety, anglická slanina, vypeckované sušené švestky, jablko, hlávkový salát, olej, pikantní hořčice, zakysaná smetana, citrón, cibule, čerstvá zelená petrželka, cukr, pepř, sůl
Postup
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi ji opečeme dokřupava. Sušené švestky pokrájíme na drobné kousky. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nahrubo nastrouháme. Opraženou slaninu, pokrájené švestky a nastrouhané jablko důkladně promícháme. Do každé kotlety nařízneme opatrně kapsu, vymažeme ji hořčicí a naplníme připravenou směsí. Pečlivě kapsu uzavřeme párátky nebo jehlami. V pánvi rozpálíme olej a plněné kotlety na něm po každé straně 6-7 minut opékáme. Osolíme a opeříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a spolu s kotletami krátce podusíme. Hlávkový salát očistíme, opereme a roztrháme na menší kousky. Na marinádu smícháme zakysanou smetanu s citrónovou šťávou, podle chuti přidáme sůl, pepř a cukr a nalijeme na salát. Lehce promícháme. Plněné kotlety na talíři ozdobíme čerstvou petrželkou. Podáváme je s mísou salátu.
Autor
Jindřiška