Vepřová pečeně s ovocnou omáčkou
Suroviny
vepřová pečeně, jablka, hrušky, cibule, máslo, červená paprika, jarní cibulka, slivovice, celá skořice, cukr, bílý pepř, sůl
Postup
Maso omyjeme, osušíme a ochutíme ho solí a pepřem. Vložíme ho do pekáčku a přidáme oloupaná a na kousky nakrájená jablka a hrušky. Dále přidáme oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli a celou skořici. Podlijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a dáme do trouby péct. Pečeme asi 50 minut při teplotě 220°C, pak pekáček odklopíme a dopečeme dozlatova. Když je maso hotové, vyndáme ho z pekáčku. Vypečenou omáčku propasírujeme, dochutíme cukrem, slivovicí a ještě trochu zjemníme hrudkou másla. Už nevaříme, jenom prohřejeme. Maso nakrájíme na plátky, podáváme přelité ovocnou omáčkou a zdobené paprikou a jarní cibulkou. Jako příloha se výborně hodí noky.
Autor
Jindřiška