Čínské nudle s vepřovými játry
Suroviny
čínské nudle, vepřová játra, pórek, zelená paprika, červená paprika, žlutá paprika, mrkev, sójová omáčka, polosladká sójová omáčka, worcesterová omáčka, kari, med, sádlo, solamyl, chilli pálivá omáčka, vývar, mletá paprika, sůl
Postup
Čínské nudle uvaříme podle návodu, scedíme a necháme důkladně okapat. Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na velmi tenké nudličky. Pórek očistíme a nakrájíme ho na tenká kolečka. Mrkev oškrábeme, omyjeme a škrabkou na brambory tvoříme podél tenké plátky. Ty pak nakrájíme na tenké nudličky. Na pánvi rozpálíme sádlo a pórek s paprikami a mrkví lehce osmahneme. Přidáme vepřová játra, která jsme nakrájeli na tenké nudličky a obalili v solamylu. Vše ještě jednou osmahneme, podlijeme trochou vývaru, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni krátce podusíme. V mise rozmícháme sójovou omáčku, polosladkou sójovou omáčku, chilli omáčku, med, kari, mletou papriku a sůl. Vše přidáme k měkkým játrům a krátce povaříme. Ve větší míse důkladně promícháme vařené nudle s hotovou masovou směsí a ihned podáváme.
Autor
Jindřiška