Báječná vepřová roláda
Suroviny
vepřová kýta, měkký salám, vejce, rajská jablíčka, žampióny, sterilovaná okurka, sterilovaný hrášek, pikantní hořčice, olej, hladká mouka, máslo, čerstvá zelená petrželka, mletý pepř, sůl
Postup
Vepřovou kýtu rozřízneme na rovný plát a důkladně naklepeme. Osolíme, opeříme, tence potřeme pikantní hořčicí a poklademe kolečky měkkého salámu. Přidáme spařená, oloupaná a na menší kousky nakrájená rajská jablíčka a na nudličky pokrájené okurky. Žampióny nakrájíme na silnější plátky, osmahneme na trošce oleje, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme, opeříme a umícháme řidší pomazánku. Vmícháme do ní dobře okapaný hrášek a hrubě posekanou petrželku. Vše přidáme na připravený plát masa a pevně stočíme v roládu. Zajistíme nití, vložíme do pekáče s rozehřátým olejem a ze všech stran prudce osmahneme. Na povrchu osolíme, podlijeme vodou a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Při pečení roládu obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby i podléváme teplou vodou. Když je roláda téměř upečená, do šťávy vmícháme změklé máslo rozetřené s hladkou moukou a dopečeme. Roládu můžeme servírovat jak teplou, tak i studenou.
Autor
Jindřiška