Dušená žebírka se žampióny
Suroviny
vepřová žebírka, cibule, česnek, olej, masox, konzervované žampióny, zelená paprika, rajská jablíčka, smetana ke šlehání, máslo, hladká mouka, mletá sladká paprika, pepř, sůl
Postup
Vepřová žebírka vykostíme a nakrájíme na plátky. Každý plátek masa osolíme a opepříme. V kastrolu zahřejeme olej, na kterém osmažíme na kostičky pokrájenou cibuli a česnek. Vložíme připravené maso. Přilijeme vodu a přidáme masox. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi jednu hodinu. Rajská jablíčka křížem nařízneme, spaříme horkou vodou a sloupneme. Potom je nakrájíme na kousky. Přibližně po 40 minutách varu přidáme k masu papriky nakrájené na tenké proužky a pokrájená rajská jablíčka. Těsně před dokončením přidáme nakrájené a okapané žampióny. Maso vyjmeme z kastrolu omáčku zalijeme smetanou ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Dohladka rozmícháme v omáčce. Ještě několik málo minut povaříme. Hotovou omáčku dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou. Maso vložíme zpět a necháme prohřát. Podáváme s vařenými brambory.
Autor
Jindřiška