Kotlety na hroznovém víně
Suroviny
vepřové kotlety, hroznové víno, olej, máslo, tvrdý sýr, pepř, sůl
Postup
Hrozny důkladně omyjeme (několik kuliček vína si dáme stranou), nasypeme do cedníku a vymačkáme z nich šťávu, kterou slijeme do misky. Kotlety důkladně naklepeme, na okrajích nařízneme a po obou stranách je osolíme a opepříme. Pak je na rozpáleném oleji zprudka po obou stranách opečeme. Do máslem vymaštěného pekáčku vložíme na dno vymačkané hrozny, na ně položíme opečené kotlety a to vše zalijeme šťávou z hroznů. Dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na deset minut. Pak na kotlety položíme na poloviny rozříznuté kuličky hroznů, vše posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a dáme ještě na pět minut zapéct. Podáváme s bramborovou kaší.
Autor
Jindřiška