Pekáč plný dobrůtek
Suroviny
vepřové kotlety, brambory, tvrdé hrušky, petržel, panenský olivový olej, čerstvý tymián, česnek, citrónová kůra, rozmarýn, pepř, sůl
Postup
Oloupeme petržel a po délce ji rozkrojíme na čtvrtiny. Brambory důkladně očistíme a i se slupkou je nakrájíme asi na centimetrové plátky. Hrušky po délce rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme jádřinců. Vše osušíme a dáme do mísy. Zalijeme olivovým olejem, přidáme rozmarýn, česnekové stroužky ve slupce, trochu soli a pepř. Promícháme, vložíme na horký plech a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Tymián, citrónovou kůru, sůl a pepř vetřeme do předem mírně naklepaných kotlet. Několikrát jim lehce nakrojíme okraje, aby se nekroutily a položíme je na zeleninu. Pečeme asi 30 minut, až je maso měkké a zelenina zlatohnědá.
Autor
Jindřiška