Fazolky s jablky a uzeným
Suroviny
jablka, anglická slanina, uzené maso, cibule, zelené fazolové lusky, máslo, saturejka, česnek, zeleninový vývar, jablečná šťáva, pepř, sůl
Postup
Fazolové lusky omyjeme, očistíme případně překrojíme. Máslo rozehřejeme v hrnci a na něm opečeme slaninu nakrájenou nadrobno a uzené maso nakrájené na větší kousky. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a vše krátce podusíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Očištěné fazolky, saturejku, pepř a prolisovaný česnek přidáme k masu. Přilijeme zeleninový vývar a jablečnou šťávu. Vaříme na středním ohni asi 20 minut. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřince, nakrájíme na plátky a asi 10 minut před koncem varu je přidáme do hrnce. Před podáváním ještě podle chuti opepříme a osolíme. Podáváme s bramborovou kaší.
Autor
Jindřiška