Vepřové plátky nadivoko
Suroviny
vepřová kýta, sádlo, olej, cibule, hladká mouka, vývar, čerstvý tymián, čerstvý estragon, worcesterová omáčka, ocet Balsamico, mletá pálivá paprika, nové koření, celý pepř, jalovec, cukr, mletý pepř, sůl
Postup
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky a dobře naklepeme. Jednotlivé plátky osolíme, opepříme, poprášíme mletou paprikou a zakápneme worcesterovou omáčkou. V pekáčku rozpálíme sádlo spolu s olejem a na něm zprudka osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli. Přidáme plátky vepřové kýty a po obou stranách osmahneme. Maso vyjmeme a výpek zaprášíme hladkou moukou. Za stálého důkladného míchání mouku osmahneme. Rozředíme vývarem a vrátíme do pekáčku maso. Přidáme celý pepř, jalovec, nové koření, snítku estragonu, snítku tymiánu, přiklopíme pokličkou a dáme do středně vyhřáté trouby péci. Měkké maso vyjmeme a omáčku důkladně propasírujeme. Omáčku dochutíme Balsamicovým octem a podle chuti ještě cukrem a solí. Vrátíme maso a ještě krátce povaříme. Podáváme nejlépe s bramborovými knedlíky.
Autor
Jindřiška