Patates jachni
Suroviny
vepřová plec nebo kotlety, brambory, cibule, mletá červená paprika, olivový olej, oregano, pepř, sůl
Postup
Maso zprudka opečeme na rozpáleném olivovém oleji ze všech stran, přilijeme teplou vodu a necháme na mírném ohni trochu podusit pod pokličkou. V pekáčku, ve kterém budeme dále jídlo připravovat, osmažíme na trošce olivového oleje nakrájenou cibuli dozlatova, posypeme mletou červenou paprikou a dobře zamícháme. Cibule ani paprika nesmí zčernat! Pak přidáme oloupané brambory, nakrájené na tenká kolečka. Na brambory vložíme podušené maso, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem z masa tak, aby byly brambory zcela zakryté, podle potřeby můžeme přidat horkou vodu. Posypeme oreganem a vložíme do dobře vyhřáté trouby. Pečeme asi půl hodiny, až jsou brambory měkké a horní vrstva křupavá.
Autor
Jindřiška