Vepřové závitky s kapary
Suroviny
vepřová kýta, anglická slanina, uzený sýr, šunkový salám, olej, sterilizované žampióny, kapary, plnotučná hořčice, mladé cibulky, hladká mouka, balzamikový ocet, worcesterová omáčka, hovězí vývar, jalovec, nové koření, bobkový list, mletá paprika, pepř, sůl
Postup
Vepřovou kýtu nakrájíme na tenké plátky a dobře rozklepeme. Každý plátek osolíme, opepříme, poprášíme mletou paprikou a z jedné strany potřeme plnotučnou hořčicí. Na hořčici položíme plátek anglické slaniny, plátek šunkového salámu, posekané kapary a plátek uzeného sýra. Takto připravený závitek smotáme přes očištěnou mladou cibulku tak, aby byla středem závitku. Na rozpáleném oleji závitky osmahneme po všech stranách a vyjmeme. Ve vzniklém výpeku osmahneme posekané mladé cibulky spolu s pokrájenou anglickou slaninou. Zahustíme moukou a podlijeme vývarem. Přidáme jalovec, nové koření, bobkový list, celé kapary a na plátky nakrájené žampióny. Dochutíme balzamikovým octem, solí a na mírném ohni dusíme. Ke konci vrátíme závitky, aby se prohřály. Vyjmeme koření a podáváme ozdobené nasekanou cibulovou natí s bramborovým knedlíkem nebo s rýží.
Autor
Jindřiška