Indonéské nudle
Suroviny
vepřové ramínko, balíček indonéských nudlí, žlutá paprika, zelená paprika, červená paprika, malý celer, spodní košťálová část čínského zelí, cibule, mrkev, olej, kmín, vegeta, sůl
Postup
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, dáme do pekáče s rozpáleným olejem. krátce orestujeme a přidáme vepřové maso v celku, okořeníme kmínem, vegetou, solí a podlijeme trochou vlažné vody, pečeme. Upečené maso nakrájíme na malé kostičky. V každém balení indonéských nudlí je balíček s tukem a kořenící omáčkou. Indonéské nudle jsou instantní, proto je pouze zalijeme vařící vodou a necháme podle návodu tři minuty odstát. Pak je scedíme a necháme dobře okapat. Tuk z balíčku dáme na pánev, přisypeme koření a přidáme nudle. Za stálého a důkladného míchání osmažíme. Do hrnce s vařící vodou vložíme na nudličky nakrájenou mrkev, po minutě na nudličky pokrájený celer, po další minutě na nudličky pokrájené papriky a nakonec nakrájený košťál z čínského zelí. Veškerou zeleninu takto spaříme a scedíme. Musí zůstat křupavá! Do osmažených nudlí přidáme pokrájené maso a spařenou zeleninu. vše důkladně prohřejeme. Před podáváním můžeme dochutit sladkou čínskou omáčkou.
Autor
Jindřiška