Pečená vepřová kolena
Suroviny
syrová vepřová kolena, česnek, černé pivo, ostrý kečup, sójová omáčka, worchesterová omáčka, solamyl, med, bobkový list, celý černý pepř, nové koření, jalovec, koření gyros, mletý pepř, sůl
Postup
Vepřová kolena dobře omyjeme a dáme do tlakového hrnce vařit spolu s bobkovým listem, celým černým pepřem, jalovcem, novým kořením a solí. Vaříme asi hodinu. Kolena vyjmeme, nařízneme křížem kůži a dáme do pekáče. Potřeme marinádou, kterou si připravíme smícháním kečupu, černého piva, lžíce medu, worchesterové omáčky, sojové omáčky, solamylu, prolisovaného česneku, mletého pepře, koření gyros a soli. Marinádu ještě naředíme trochou vývaru z vaření kolen. Pečeme pomalu ve středně vyhřáté troubě a často přeléváme. Nejprve zbylou marinádou a pak výpekem.
Autor
Jindřiška