Exotický salát s artyčoky
Suroviny
brambory, kapary, nakládané kyselé okurky, cibule, konzervovaná artyčoková srdíčka, tavený sýr, smetana ke šlehání, mléko, čerstvá zelená petrželka, čerstvě mletý bílý pepř, sůl
Postup
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, ihned je oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Také oloupanou cibuli nakrájíme na jemná kolečka. Srdíčka artyčoků před nakrájením na čtvrtky necháme důkladně okapat na sítku. Ještě teplé plátky brambor pokapeme několika lžícemi nálevů z okurek, kaparů a artyčoků. Přidáme jemně pokrájené okurky, kapary, nakrájené artyčoky a připravenou cibuli. Opatrně promícháme. Tavený sýr, smetanu a mléko rozšleháme v malé misce a dochutíme bílým pepřem. Omáčkou přelijeme salát, opatrně zamícháme a dáme asi na 30 minut odležet na chladné místo. Před podávání salát důkladně posypeme sekanou zelenou petrželkou.
Autor
Jindřiška