Krabí salát s meruňkami
Suroviny
krabí tyčinky, čerstvé meruňky, hlávkový salát, citrón, čerstvý koriandr, francouzská hořčice, med, cibule, čerstvý zázvor, nové koření, jablečný ocet, olivový olej, sůl
Postup
Meruňky oloupeme, vypeckujeme, nakrájíme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou. Uchováme v chladu. Srdíčko čerstvého salátu rozdělíme na lístky, pečlivě omyjeme a natrháme na menší kousky. Lístky koriandru rovněž otrháme a dobře omyjeme. Krabí tyčinky jemně nasekáme nožem. Na zálivku jemně nakrájíme oloupané cibulky, nastrouháme na ně oloupaný čerstvý zázvor, přidáme mleté nové koření, med, hořčici, ocet, dobře prošleháme a po kapkách vešleháme olivový olej. Lehce osolíme. Před podáváním rozložíme do mísy lístky salátu, upravíme na ně plátky meruněk a kousky krabích tyčinek, vše zakápneme zálivkou a posypeme lístky koriandru.
Autor
Jindřiška