Salát s rajčaty po francouzsku
Suroviny
brambory, rajská jablíčka, cibule, česnek, černé olivy, sardelové řezy, kapary, olivový olej, citrónová šťáva, koňak, pikantní hořčice, čerstvý tymián, čerstvé oregano, čerstvý rozmarýn, pepř, sůl
Postup
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, scedíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Omytá rajská jablíčka nakrájíme na plátky, cibuli na jemné nudličky a vypeckované olivy podélně rozpůlíme. Sardelové řezy opláchneme pod studenou vodou. Oloupaný česnek, kapary, sardelové řezy rozmělníme v olivovém oleji s citrónovou šťávou. Zálivku dochutíme koňakem, hořčicí, osolíme a opepříme. Plátky bramborů a rajských jablíček upravíme na salátovou mísu. Navrch rozdělíme cibuli a olivy a vše zakápneme připravenou zálivkou. Hotový salát posypeme sekaným rozmarýnem, oreganem a tymiánem.
Autor
Jindřiška