Bramborový salát s rokfórem
Suroviny
nové brambory, zakysaná smetana, majonéza, česnek, hořčice, citrón, balzamikový ocet, olivový olej, rokfór, řapíkatý celer, šalotka, pepř, sůl
Postup
Nové brambory důkladně omyjeme, nakrájíme na stejně velké kousky a uvaříme je v páře. Mezitím si připravíme dresing. Zakysanou smetanu smícháme s majonézou, hořčicí, drceným česnekem, olivovým olejem, citrónovou šťávou a zakápneme balzamikovým olejem. Do hotové směsi nakonec přidáme rozdrobený rokfór a dochutíme pepřem. Dokud jsou vařené brambory ještě teplé, promícháme je s nasekaným řapíkatým celerem a drobně pokrájenou šalotkou. Nakonec promícháme s připraveným dresingem a dochutíme pepřem a solí. Před podáváním posypeme nasekanou cibulkou a rokfórem.
Autor
Jindřiška