Bramborový salát s celerem a pomerančem
Suroviny
brambory, celer, pomeranče, vejce, hořčice, bílé víno, olej, sladkokyselá okurka, cibule, cukr, pepř, sůl
Postup
Brambory uvaříme ve slupce. Po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Uvařený a oloupaný celer nakrájíme na jemné nudličky. Pomeranče oloupeme a rozebereme na měsíčky, které nakrájíme na tenké plátky. Na plochou mísu servírujeme plátky brambor, pomeranče a celerové nudličky. Vše přelijeme marinádou, kterou připravíme z bílého vína, hořčice, oleje, drobně pokrájené cibule, sladkokyselé okurky, pokrájených vajec vařených natvrdo. Vše ochutíme pepřem a solí. Tento salát se výborně hodí ke grilovaným masům.
Autor
Jindřiška