Zelný salát II.
Suroviny
hlávkové zelí, zelená paprika, červená paprika, pórek, česnek, mandle, olivový olej, jablečný ocet, moučkový cukr, kari, solamyl, sójová omáčka, pepř, sůl
Postup
Hlávku zelí nakrájíme na tenké nudličky. Zelenou a červenou papriku očistíme, zbavíme semínek, a také nakrájíme na tenké nudličky. Česnek nakrájíme na tenké plátky a pórek na kolečka. Vše v míse důkladně promícháme. Přidáme jablečný ocet, moučkový cukr, kari koření, solamyl, sójovou omáčku a dochutíme pepřem a solí. Mandle spaříme vařící vodou, aby se nám dobře loupaly. Oloupané mandle krátce osmahneme na dobře rozpáleném olivové oleji, a i s olejem přidáme do salátu. Necháme vychladit a podáváme.
Autor
Jindřiška