Bramboračka s kuřecím masem
Suroviny
brambory, zeleninový vývar, kuřecí maso, citrón, smetana ke šlehání, muškátový oříšek, čerstvý kopr, worcesterová omáčka, sójová omáčka, vejce, bílý pepř, sůl
Postup
Oloupeme a omyjeme brambory. Rozkrájíme je na čtvrtky a vaříme asi 20 minut v připraveném zeleninovém vývaru. Opláchneme a osušíme kuřecí maso a nakrájíme je na malé kousky. Pokapeme je citrónovou šťávou, vložíme do malého množství osolené vody a vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Potom vařené brambory rozšleháme v polévce. Přilijeme smetanu a okořeníme solí, pepřem, strouhaným muškátovým oříškem, worcesterovou omáčkou a sójovou omáčkou. V trošce horké polévky rozmícháme vaječný žloutek a za stálého míchání přidáme do polévky, která se však už nesmí vařit. Kousky kuřete dáme okapat a vložíme do polévky. Opereme a jemně usekáme čerstvý kopr a před podáváním jej nasypeme do polévky.
Autor
Jindřiška