Indiánská kuřecí polévka
Suroviny
kuřecí prsa, cibule, pórek, česnek, konzervovaná sladká kukuřice, máslo, čirý drůbeží vývar, koření curry, smetana ke šlehání, pepř, sůl
Postup
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Očistíme a opereme pórek a nakrájíme jej na tenká kolečka. Česnek oloupeme a najemno ho nasekáme. Na sítku necháme důkladně okapat kukuřici. V hrnci zahřejeme máslo a posekanou cibuli a česnek na něm podusíme. Potom přidáme kuřecí maso, které ze všech stran opečeme. Podlijeme vývarem a 15 minut vaříme pod pokličkou na mírném ohni. Asi po 10 minutách přidáme kukuřici a pórek. Potom maso vyjmeme a polévku dochutíme solí, pepřem a curry. Maso nakrájíme na tenké nudličky a vrátíme ho zpět do polévky. Přilijeme smetanu, krátce prohřejeme, promícháme a podáváme.
Autor
Jindřiška