Citrónová polévka se šafránem
Suroviny
cibule, česnek, olivový olej, citróny, slepičí vývar, kukuřičná krupice, šafrán, zelené papriky, červené papriky, smetana, čerstvá pažitka, pepř, sůl
Postup
Cibuli i česnek oloupeme, nadrobno pokrájíme a necháme zesklovatět na trošce rozpáleného olivového oleje. Přilijeme citrónovou šťávu a vývar, vmícháme kukuřičnou krupici a přidáme šafrán rozpuštěný v trošce horké vody. Vše povaříme zhruba 10 minut na velmi mírném plameni. Papriky omyjeme, očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké nudličky. Osmahneme na olivovém oleji. Do polévky vmícháme smetanu, osolíme a opepříme. Vše propasírujeme přes síto. Nakonec polévku nalijeme do hlubokých talířů a přidáme osmahnuté nudličky papriky. Jednotlivé porce zdobíme nudličkami citrónové kůry a sekanou čerstvou pažitkou.
Autor
Jindřiška