Bylinková polévka
Suroviny
čerstvý kopr, zelená petrželka, čerstvá pažitka, máslo, hladká mouka, smetana ke šlehání, muškátový oříšek, toastový chléb, mléko, pepř, sůl
Postup
Rozehřejeme máslo, ve kterém zpěníme hladkou mouku. Za stálého míchání přidáme smetanu a mléko a necháme krátce povařit. Mezitím si očistíme a nasekáme kopr, pažitku a petrželku. Přidáme veškeré bylinky do polévky a necháme je v ní krátce rozležet. Polévku dochutíme pepřem, solí a strouhaným muškátovým oříškem. Z toastového chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme ho na kostičky. Oloupaný česnek prolisujeme a osmahneme ho na rozpáleném másle. Přidáme kostičky chleba a opečme je dohněda. Polévku před podáváním ozdobíme snítkou čerstvé petrželky a posypeme opraženým chlebem.
Autor
Jindřiška