Italská hrachová polévka
Suroviny
mražený zelený hrášek, zeleninový vývar, cibule, sladká nebo zakysaná smetana, olivový olej, slanina, citrónová šťáva, pepř, sůl
Postup
Hrášek vysypeme do hrnce vroucí vody a pět minut vaříme. Slijeme přes cedník a ochladíme studenou vodou – zachová se tak hrášku i v polévce krásná zelená barva. Ve větším hrnci na olivovém oleji mírně osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku. Na ni přidáme dobře okapaný hrášek, zalijeme horkým zeleninovým vývarem a krátce povaříme. Stačí jen pět minut. Pak polévku rozmixujeme se smetanou, osolíme, opepříme a pro svěží chuť přikápneme citrónovou šťávu. Podáváme ozdobenou jemnými proužky dozlatova vypečené slaniny a vlnovkou ze smetany.
Autor
Jindřiška