Lahodné placičky
Suroviny
mleté maso, brambory, cibule, vejce, čerstvá petrželka, čerstvá máta, strouhanka, olej na smažení, pepř, sůl
Postup
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Mezitím v misce rozšleháme vejce a přidáme posekanou petrželku, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl a pepř. Vychladlé brambory nastrouháme nahrubo a spolu s mletým masem přimícháme k vaječné směsi. Dobře vše promícháme. Ze vzniklé hmoty tvoříme lžičkou kuličky, které obalíme ve strouhance, poté je zploštíme na placičky a ještě jednou obalíme ve strouhance. Vysmažujeme na pánvi v rozehřátém oleji po obou stranách. Placičky podáváme teplé, nebo studené vždy zdobené lístkem čerstvé máty.
Autor
Jindřiška