Karbanátkové tajemství
Suroviny
mleté maso, vejce, cibule, česnek, tvrdý sýr, anglická slanina, majoránka, tuk, strouhanka, olej, mletá paprika, pepř, sůl
Postup
V míse si ochutíme mleté maso majoránkou, mletou paprikou, pepřem a solí. Přidáme na tuku opraženou posekanou cibulku s česnekem, syrové vajíčko a důkladně promícháme. Přidáme strouhanku, abychom dosáhli potřebné hustoty. Další vajíčka mezitím uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme. Půlku vajíčka zabalíme do plátku anglické slaniny a tvrdého sýra. Vložíme do ochuceného masa, ze kterého vytvoříme karbanátky. Ty obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme s brambory nebo s bramborovou kaší.
Autor
Jindřiška