Kuřecí prsa s ořechovou nádivkou
Suroviny
kuřecí prsa, vlašské ořechy, slanina, veka, vejce, mléko, čerstvá zelená petrželka, hladká mouka, máslo, oregano, pepř, sůl
Postup
Nejprve si připravíme nádivku. Veku nakrájíme na menší kousky, namočíme do mléka a necháme nasáknout. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky. Nasáklou veku jemně vymačkáme a přidáme k ní pokrájenou slaninu, vejce, nasekanou zelenou petrželku, hladkou mouku a hrubě nasekané vlašské ořechy. Směs dochutíme pepřem, solí a oreganem. Důkladně promícháme. Kuřecí prsa pečlivě opláchneme a osušíme. Těsně pod kůží maso podélně nařízneme. Vzniklou kapsu naplníme připravenou nádivkou. Aby nám nádivka při pečení nevytékala, uzavřeme kapsu pečlivě párátkem. Připravené maso vložíme do pekáčku, lehce podlijeme vodou a přidáme máslo. Pečeme ve dobře vyhřáté troubě dozlatova. Během pečení maso podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Hotová prsa servírujeme nakrájená na silnější plátky, aby vynikla nádivka. Jako přílohu podáváme vařené brambory.
Autor
Jindřiška