Pečená kuřecí stehýnka s mladými cibulkami
Suroviny
kuřecí stehenní řízky, mladé cibulky, čerstvý rozmarýn, cherry rajská jablíčka, máslo, bílý pepř, sůl
Postup
Kuřecí maso opláchneme, osušíme, osolíme a opeříme. Do pekáčku dáme máslo, vložíme připravené kuřecí maso a lehce podlijeme vodou. Čerstvý rozmarýn opláchneme a přidáme ho do pekáčku k masu. Maso dáme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodiny. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou. Mladé cibulky omyjeme a bílou i zelenou část nakrájíme na delší kousky. Po půl hodině pečení takto připravené cibulky přidáme do pekáčku k masu. Pečeme ještě asi 15 minut. Krátce před dokončením přidáme k masu ještě cherry rajská jablíčka překrojená napůl. Kuře podáváme obložené cibulkou, rajčaty, přelité výpekem a zdobené snítkou čerstvého rozmarýnu. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory.
Autor
Jindřiška