Kuřecí minišpízy s lilkem a paprikou
Suroviny
kuřecí prsa, olivový olej, lilek, žlutá paprika, citrón, sušená šalvěj, barevný pepř, sůl
Postup
Maso a zeleninu omyjeme a osušíme. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a vložíme do misky. Přidáme na klíny pokrájený lilek a papriku. Přidáme olivový olej, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj, citrónovou šťávu a důkladně promícháme. Necháme alespoň jednu hodinu odležet na chladném místě. Na jehlu nebo špejli střídavě napichujeme maso a zeleninu. Místo špejlí můžeme použít větvičky rozmarýnu, maso pak bude voňavější. Grilovací mřížku potřeme olejem z misky a špízy grilujeme při 200°C asi 15 minut. Během grilování špízy otáčíme. Podáváme s bílým pečivem.
Autor
Jindřiška