Fazole s rajčaty
Suroviny
400g konzervovaných fazolí červených, 400g konzervovaných fazolí obřích bílých, 2 lžíce olivového oleje, 1 řapík celeru, 2 rozetřené stroužky česneku, 175g mladých cibulek (rozpůlit), 450g rajčat, 75g rokety
Postup
Fazole z obou konzerv nechte okapat a uschovejte tekutinu. Ve velké pánvi rozpalte olej, přidejte celer, česnek, cibulky a smažte 5 minut (až cibulky zezlátnou).
Všechna rajčata odspodu křížem nařízněte a ponořte je do misky s vroucí vodou na 30 vteřin, až se začnou slupky odlupovat. Děrovanou naběračkou rajčata vyjměte a nechte dostatečně vychladnout. Oloupejte slupku a dužinu nasekejte. Rajčatovou dužinu a uschovanou tekutinu z fazolí (cca 6 lžic) přidejte do pánve a 5 minut povařte. Přidejte do pánve fazole a povařte další 3 – 4 minuty. Vmíchejte roketu a nechte ji před podáváním poněkud zavadnout. Podávejte horké.
Variace: aby byl pokrm ostřejší lze přidat i tabasco.
Autor
Jindřiška