Kuře s hermelínem
Suroviny
kuřecí prsní řízky, hermelín, smetana ke šlehání, čerstvý tymián, zavařené brusinky, pepř, sůl
Postup
Kuřecí prsíčka opláchneme a osušíme. Několikrát je ostrým nožem nařízneme mělkými zářezy, osolíme a opepříme. Maso vložíme do remosky. Půlku jednoho sýra si necháme na ozdobu, zbytek nakrájíme na drobné kostky a smícháme je se smetanou a posekaným tymiánem. Takto připravenou sýrovou směsí přelijeme kuře v remosce a zapneme ji. Pečeme asi 30 minut, až maso zezlátne a sýrová směs začne bublat a zpevní. Zhruba asi pět minut před dokončením poklademe maso v remosce plátky hermelínu a kopečky brusinek, a dopečeme. Podáváme s bramborem nebo rýží.
Autor
Jindřiška