Páteční kuřátka
Suroviny
kuřecí křidélka, kuřecí stehna, olej, polosladká sójová omáčka, pikantní chilli omáčka, worcesterová omáčka, med, koření gyros, curry, kečup, solamyl, mletá pálivá paprika, cayenský pepř, mletý černý pepř, sůl
Postup
Kuřecí křidélka a stehna dobře omyjeme a rozporcujeme. Stehna rozkrojíme v kloubu na horní a dolní díl stehna. U křidélek odstraníme poslední díl a opět v kloubu rozdělíme na dva kousky. Do misky s trochou oleje přidáme polosladkou sójovou omáčku, chilli omáčku, gyros, curry, mletou papriku, cayenský pepř, mletý pepř a sůl. Vše důkladně promícháme a přidáme pár kapek worcesterová omáčky, lžičku medu a trochu kečupu. Zahustíme solamylem a ještě jednou promícháme. Do marinády naložíme připravené kousky kuřete a necháme na chladném místě odležet. Marinované kousky kuřete dáme na plech a vložíme do středně vyhřáté trouby asi na jednu hodinu.
Autor
Jindřiška