Dušené fazolové lusky s olivami
Suroviny
600g zelených fazolových lusků, 4ks cibule, 4 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, svazek petrželové naťe, sůl, mletý bílý pepř, lžička cukru, listy koriandru, 4 lžíce opražené strouhanky, 200g oliv plněných madlemi
Postup
Fazolové lusky očistíme a z obou konců odstraníme špičky. V kastrolu rozehřejeme olivový olej,zpěníme nakrájenou cibulku a Česnek .Přidáme fazolky,jemně nasekanou petrželku,olivy a koriandr. Osolíme,opepříme a vaříme doměkka asi 35 minut.Dochutíme cukrem a Vinným octem.Vydusíme tak,aby nám nezbyla žádná tekutina. Přendáme na předehřátou mísu a posypeme opraženou str.houskou. Podáváme jako přilohu k masitým pokrmům.
Autor
Jindřiška