Crostini s paštikou z kuřecích jater
Suroviny
kuřecí játra, bílý chléb nebo veka, olivový olej, cibule, čerstvé feferonky, kapary, sardelka, vinný ocet, bílé víno, čerstvý tymián, sůl
Postup
Na rozpáleném olivovém oleji zprudka osmažíme drobně pokrájenou cibulku a nahrubo posekané feferonky. Po pár minutách přidáme omytá a osušená kuřecí játra a osmažíme. Přimícháme kapary, sardelku, podlijeme bílým vínem a lžičkou vinného octa. Necháme na mírném ohni probublat asi pět minut. Jakmile přestanou být játra syrová, stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme crostini. Tenké plátky bílého chleba nebo veky zlehka potřeme olivovým olejem a nasucho opečeme na dobře rozpálené pánvi. Při pečení můžeme vždy zlehka přitlačit k povrchu pánve. Zchladlou směs na paštiku vložíme do mixéru a rozmícháme na jemno, nejlépe na nižším rychlostním stupni. Úplně nakonec paštiku dochutíme solí. Hotovou paštiku namažeme na crostini a ozdobíme snítkou čerstvého tymiánu.
Autor
Jindřiška