Švýcarská kuřecí roláda
Suroviny
kuře, tvrdý sýr, strouhaný smetanový křen, spišský párek, vejce, cibule, máslo, vegeta, bílý pepř, kmín, sůl
Postup
Větší kuře vykostíme nebo koupíme vykostěný kuřecí plát. Jemně naklepeme a ochutíme vegetou. Na másle osmažíme dorůžova nadrobno nasekanou cibulku, přidáme rozklepnutá a předem rozmíchaná vejce a dochutíme pepřem a solí. Smažená vejce spolu s křenem rozetřeme na připravený plát kuřecího masa, doprostřed vložíme dvě nožičky párku a zasypeme strouhaným sýrem. Kuřecí plát opatrně stočíme do rolády. Omotáme provázkem nebo pevnou nití, osolíme, opepříme a dáme do předem vymazaného pekáčku. Během pečení minimálně jednou obrátíme, podle potřeby podléváme teplou vodou. Pečeme na mírném ohni asi hodinu a čtvrt. Po upečení necháme vychladnout, opatrně zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Autor
Jindřiška