Kuřecí pohoda
Suroviny
kuřecí prsíčka, olivový olej, zakysaná smetana, malá plechovka konzervovaných broskví, sójová omáčka, med, smetana ke šlehání, konzerva konzervovaných mandarinek, mletý pepř, sůl
Postup
Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a vložíme do vyšší pánve s rozpáleným olejem. Prudce opečeme jemně dozlatova. Potom zmírníme oheň a necháme ještě asi 5 minut opékat. Do mixéru dáme zakysanou smetanu, 3 půlky broskví a rozmixujeme na jemný krém. K masu na pánev přidáme sójovou omáčku, med a přilijeme směs z mixéru. Necháme ještě asi 2 minuty povařit na mírném ohni. Nakonec přidáme mandarinky a prohřejeme. Při servírování dáme na plátek masa kopeček ušlehané smetany a kolem nalijeme omáčku. Podáváme s bramborovými kroketami.
Autor
Jindřiška