Cajunská rýže s fazolemi
Suroviny
175g dlouhozrnné rýže, 4 lžíce olivového oleje, 1 malá zelená paprika, 1 malá červená paprika, 1 cibule, 1 chilli paprička, 2 rajčata, 125g konzervovaných červených fazolí, 1 lžíce čerstvé bazalky, 2 lžičky čerstvého tymiánu, 1 lžička cajunského koření, sůl a pepř
Postup
V hrnci mírně osolené vody vařte rýži až změkne a poté propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Zatím rozehřejte na pánvi olej a na mírném ohni smažte nakrájené papriky a cibuli až změknou. Přidejte nakrájené chilli a rajčata a vařte další 2 minuty. Do rýže přidejte směs zeleniny a propláchnuté konzer. Fazole a dobře zamíchejte. Vmíchejte nasekané bylinky a koření do rýžové směsi a podle chuti osolte a opepřete. Podávejte ozdobené lístky bazalky.
Autor
Jindřiška