Kuřecí řízky se žampiónovým přelivem
Suroviny
kuřecí řízky, čerstvé žampióny, olej, sojová omáčka, sladká sojová omáčka, pálivá chilli omáčka, worcesterová omáčka, mletá paprika, gyros, sůl, mletý pepř
Postup
Kuřecí řízky opatrně naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a gyrosem. Zakápneme worcesterovou omáčkou a dáme prudce osmahnout na olej v pánvi. Maso otočíme a po krátkém osmahnutí stáhneme teplotu a přidáme nahrubo nakrájené čerstvé žampióny. Vše pokapeme sladkou sojovou omáčkou a pálivou chilli omáčkou. Dobře zalijeme klasickou sojovou omáčkou a necháme několik minut dusit pod pokličkou. Podáváme nejlépe s bramboráčky nebo s hranolky.
Autor
Jindřiška