Krůtí maso se švestkami
Suroviny
krůtí prsa, rajská jablíčka, sušené švestky, konzervovaná cizrna, kuřecí vývar, česnek, mletý zázvor, mletá kurkuma, mletá paprika, cibule, olej, čerstvá petrželka, celá skořice, sůl
Postup
Prolisovaný česnek smícháme s mletým zázvorem, solí, kurkumou a mletou paprikou. Krůtí maso nakrájíme na plátky a potřeme ho česnekem s kořením. Necháme marinovat minimálně půl hodiny při pokojové teplotě. Na pánvi rozpálíme olej a marinované maso na něm osmažíme po obou stranách dozlatova. Pak ho vyjmeme a udržujeme stále teplé. Na stejné pánvi osmahneme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, přidáme celou skořici, cizrnu, na kolečka pokrájená rajská jablíčka a nahoru položíme osmažené krůtí maso. Zalijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi půl hodiny. Pak přidáme na kousíčky nakrájené švestky a pokračujeme v dušení tak dlouho, dokud není maso měkké. Podáváme s kuskusem a zdobené čerstvou petrželkou.
Autor
Jindřiška