Králík dušený na zelenině
Suroviny
králík, cibule, rajská jablíčka, česnek, červená feferonka, olej, bílé víno, čerstvá šalvěj, bílý pepř, sůl
Postup
Vykuchaného králíka opláchneme, osušíme a rozdělíme na jednotlivé porce. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na větší dílky. Omytá rajská jablíčka rozřežeme na čtvrtky nebo i na osminky, podle jejich velikosti. Oloupaný česnek usekáme najemno. Feferonku nakrájíme na kolečka. Ve velké, nejlépe litinové nádobě zahřejeme olej a porce králíka na něm dozlatova ze všech stran opečeme, osolíme a opepříme. Přidáme pokrájenou cibuli, rajská jablíčka, česnek a feferonku. Vše podlijeme částí bílého vína a trochou vody. Přiklopíme poklicí a na mírném ohni dusíme asi jednu hodinu. Asi po půl hodině vaření přidáme zbytek vína a šalvěj. Dochutíme pepřem a solí. Jako příloha se hodí bramborové knedlíky.
Autor
Jindřiška