Kančí medailonky s ovocem
Suroviny
kančí kýta, červené víno, anglická slanina, máslo, pomeranč, míchaný ovocný kompot, med, olej, solamyl, sušený tymián, čerstvě drcený pepř, sůl
Postup
Promícháním červeného vína, tymiánu, soli a pepře připravíme marinádu. Kýtu z divočáka očistíme a omyjeme. Vložíme ji do marinády a necháme na chladném místě odležet nejlépe do druhého dne. Během marinování maso občas otočíme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Marinovanou kýtu zprudka opečeme na trošce oleje ze všech stran, společně s pokrájenou slaninou. Pak maso vložíme do vyhřáté trouby a dopečeme doměkka. Hotové maso vyjmeme a uchováme na teplém místě. Ovocný kompot scedíme a nálev nalijeme do kastrůlku. Přidáme šťávu a kůru z pomeranče a svaříme. Solamyl rozmícháme v trošce vody a vlijeme do vroucí šťávy. Šťávu pak vaříme za stálého míchání do zhoustnutí, pak ji zjemníme hrudkou másla a přidáme kompotované ovoce. Vše jen krátce prohřejeme. Nakonec dochutíme lžičkou medu. Kančí kýtu podáváme nakrájenou na plátky, přelitou šťávou a obloženou ovocem. Jako příloha se hodí opečené brambory.
Autor
Jindřiška