Bramborové noky se šalvějí a sýrem
Suroviny
hotové mražené bramborové noky, slanina, máslo, čerstvá šalvěj, plnotučné mléko, smetana ke šlehání, měkčí sýr, parmazán
Postup
V kastrolu rozehřejeme máslo a vsypeme do něj na kostičky nakrájenou slaninu. Lístky šalvěje omyjeme, osušíme, nakrájíme na proužky a polovinu jich přidáme ke slanině. Za občasného míchání smažíme na mírném ohni až se tuk ze slaniny vysmaží. Vyškvařenou slaninu opatrně zalijeme mlékem smíchaným se smetanou a za stálého míchání přidáme nadrobený sýr. Mícháme a prohříváme dokud se sýr nerozpustí a omáčka není zcela hladká. Odstavíme z plotny a až nyní přimícháme aromatický strouhaný parmazán. Noky uvaříme podle návodu na obalu a scedíme. Horké noky přelijeme sýrovou omáčkou, posypeme zbylou šalvějí a ihned podáváme.
Autor
Jindřiška